Araç dezenfeksiyonu
Araç Dezenfeksiyonu Nedir? Araba Dezenfeksiyonu Nasıl Yapılır? Korona Virüse Karşı Araç Dezenfeksiyonu Nasıl Yapılır?
Günümüzde, kişisel otomobilimiz olsun, toplu taşıma veya diğer ulaşım araçları olsun hepimiz bir yerlere gitmek için farklı türde araçları kullanmaktayız. Aslında her türlü araç her zaman bakteri ve virüsleri yoğun olarak taşımaktadır. Normalde araç içlerini istila eden bakteri, virüs ve mikropları çok fazla düşünüp endişe duymayız. Ancak korona virüs salgını sonrasında kullandığımız araçların ne kadar dezenfekte olduğunu düşünmeye başladık. Yaşadığımız iç mekanları yanı sıra artık araba içleri de araç dezenfeksiyonu ile hijyen edilmesi gereken yerlerden biri oldular.
Hepimiz koronavirüsten korunmak amacıyla sürekli ellerimiz yıkamaktayız. Peki bu virüs karşısında araç temizliğimizi nasıl yapmalıyız?Kişisel arabalarımız yada kullandığımız toplu taşıma araçları gerçekten emiz mi?
Araçların her zaman temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi önemlidir ama bu işlemlerin düzgün bir şekilde yapılması gerekmektedir. Araçlar virüslerden temizlenirken araçların iç yüzeylerine zarar vermemek gerekmektedir.
Arabaların Dezenfekte Edilmesi Neden Önemlidir?
Kişisel araçlar yada toplu taşıma araçları fark etmeksiniz araç içlerinde birçok bakteri ve virüs bulunmaktadır. Özellikle toplu taşıma araçlarını gün içinde birçok kişinin kullanmasından ötürü bu araçların içleri daha da kirli olmaktadır. Virüsler, bakteriler veya mikroplar araç içlerinde uzunca bir süre yaşayabilmektedir. Salgın halini almış olan korona virüs toplu taşıma araçlarının yüzeylerine bulaşarak bu araçları kullanan kişileri hasta etmektedir.
Aslında korona virüs hakkında henüz bilinmeyen birçok şey bulunmaktadır. Ancak bildiğimiz en önemli şey bu virüsün çok hızlı yayıldığıdır. Virüs bulaştığı farklı yüzeylerde günlerce aktif olarak yaşayabilmektedir. Arabanıza her zaman yalnız binseniz bile üstünüze yapışmış olan virüsler arabanıza bulaşabilmektedir. Arabanıza farklı kişiler bindiği taktirde bu virüsler onlara da bulaşabilmektedir. Eğer arabanızda yolcu taşıyorsanız virüs taşıyıcısı olan bir kişi arabanıza bindiği zaman korona virüsü kolaylıkla araç içine bulaştırabilmektedir. Araç içi dezenfeksiyon işlemi ile araç içlerine bulaşan virüs, bakteri ve mikrop öldürülmektedir.
Ayrıca araç içinde sigara içilmesi, evcil hayvan taşınması ve klimanın içinde küf ve mantar oluşmasından ötürü araç içlerinde kötü kokular oluşabilmektedir. Araç içi dezenfeksiyon ile bu kötü kokular da giderilmektedir.
Araç İçi Dezenfeksiyon İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?
Araçların iç kısımları genellikle birçok farklı yüzey ve malzemeden yapılmaktadır. Bu nedenle araç içi malzemelere zarar vermeden temizlik işleminin yapılması gerekmektedir. Araç içini temizlemenin ve dezenfekte etmenin ilk adımı, kullanılacak temizlik malzemelerinin doğru bir şekilde seçilmesidir. Deri, kumaş veya imitasyon deri döşemelerine bağlı olarak kullanılacak dezenfektanlarda değişmektedir.
Temizlik, herhangi bir dezenfeksiyon işleminin ilk adımı olmaktadır. Aracınızın içini kendiniz dezenfekte edecekseniz ilk önce elektrikli süpürge ile araç içini temizlemelisiniz. İç mekanı komple süpürmeli ve paspasları dışarı çıkartmalısınız. Dışarı çıkarttığınız paspasları köpüklü suyla yıkamalısınız. Koktuk kılıflarınız çıkarılabiliyorsa bunları da yıkamalısınız. Koltukların aralarını, bardak koyulan aparatları da elektrikli süpürge ile süpürmelisiniz. Sabunlu su kullanarak sadece araç içinde ellerinizin değdiği yerleri değil araç içindeki her yeri silmelisiniz. Direksiyon simidini, vites kolunu, el frenini ve kapı kollarının iyice temizlemelisiniz. Arabanın tavanını ve orda bulunan ışıkları da silmeniz gerekmektedir.
Temizlik deyince aklımıza ilk önce klorlu çamaşır suları gelmektedir. Fakat sert kimyasalların araç içlerinde kullanılması uygun olmamaktadır. Bu malzemeler araç içindeki yüzeylere zarar vermekte ve kumaşları ağartmaktadır.
İzopropil alkol kanıtlanmış bir dezenfektandır ve çoğu araç iç yüzeyinde de kullanılması uygundur. Zaten birçok üretim tesisinde arabalar fabrikalardan çıkmadan önce izopropil alkol ile dezenfekte edilmektedir. İzopropil alkol, birçok lekeyi ve tortuyu gidermektedir. Ayrıca bakteri ve virüsleri de öldürmektedir. Fakat bu dezenfektanın aşırı kullanılması durumunda deri yüzeyler zarar görmektedir.Deri yüzeylerin temizlenmesi için farklı dezenfektanlar kullanılmaktadır. Aracınızdaki sert yüzeyleri silmek içinizopropil alkolü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Direksiyon simidi, silecek ve sinyal kolları, vites kolu, iç ve dış kapı kolları, pencere kulpları izopropil alkol ile temizlenebilmektedir. İzopropil alkol ile suni deri döşemeleri de rahatlıkla temizlenebilmektedir.
Havalandırma ızgaraları ve düğmeler ile dikiz aynası gibi materyaller araçtaki en yaygın temas noktaları olmaktadır. Dezenfeksiyon işleminde bu alanlar dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. Tüm silme ve temizleme işlemleri mikrofiber bir bezle yapılmalıdır. Mikro fiber bezler hem toz tutmayı önlemekte hem de yüzeylerde çizik oluşmasını engellemektedirler.
Deri direksiyon, deri koltuklar ve kaplamalar sabun ve su kombinasyonu ile temizlenmelidir. Deri yüzeyler temizlenirken fazla bastırılmadan silinmelidir. El yıkama işlemi korona virüsten korunmanın birinci yolu olarak önerilmektedir. Bunun nedeni sadece sabunun virüsü öldürmesinden değil yıkama işlemi ile virüsün ellerimizden kayması ile de alakalıdır. Sabun ve su ile nazikçe arabanızı silmeniz hem virüsü aracınızdan uzaklaştırmanızı sağlamaktadır hem de deri yüzeylere zarar vermenizi engellemektedir.
Araç içlerini dezenfekte etmek amacıyla hangi dezenfektanı kullanırsanız kullanın, talimatları okumalı ve dezenfektanların mikropları ve virüsleri öldürmek için ne kadar süre yüzeye temas etmesi gerektiğine dikkat etmelisiniz. Kullanılacak dezenfektan yanlış bir şekilde kullanıldığı taktirde dezenfeksiyon işlemi başarısız bir şekilde sonuçlanacaktır.
Dezenfeksiyon ve ozon dezenfeksiyon için firmamıza ulaşabilirsiniz;
GSM:0553 557 90 95
Sabit Tel:0216 397 04 79
Whatsapp: 0553 557 90 95
iletişim Bilgilerimiz için Netçözüm ilaçlama iletişim sayfamıza ulaşabilirsiniz.
Araç içi Dezenfeksiyon İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Araçların içleri dayanıklı materyaller ile kaplanmıştır. Araç tasarımında kullanılan bu materyaller uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilmektedir. Fakat araç içleri dezenfekte edilirken kaba bir şekilde yüzeyler ovulursa bu işlem yüzeylerin çizilmesine ve renklerin solmasına neden olabilmektedir. Yanlış dezenfektan seçimi de araç içinde deformasyona neden olabilmektedir. Sert yüzeyler için alkol bazlı dezenfektan kullanmak ve döşemelerin hafifçe ovulması en iyi temizlik uygulamaları olmaktadır.
Kaçınılması gereken önemli bir şeylerden birisi de, koltukların temizliği yapılırken çok fazla su kullanılmamasıdır. Koltuklar silinirken fazla su kullanılır ise su minderlerin içine sızabilir bu da koltukların küflenmesine neden olabilir. Araç içinde koltuklar temizlenirken bir bezin sabunlu suyla ıslatılması ve bu bezle hafifçe koltukların silinmesi yeterli olmaktadır. İzopropil alkol, deri olmayan koltuklarda güvenle kullanılabilmektedir. Araç içi dezenfekte edildikten sonra aracın kapıları açık bırakılarak araç havalandırılmalıdır.
Uzmanlar, aracınızın içini dezenfekte ettikten sonra, arabaya binmeden önce ellerinizi yıkamanızı önermektedir. Direksiyon simidi, sürekli temas halinde olunan bir yer olduğu için araç içindeki en kirli yer olmaktadır. Direksiyon simidi sık sık temizlenmelidir.
Araç içinde el dezenfektanı taşıyarak arabanızı temiz tutabilirsiniz. El dezenfektanı ile sürekli temas ettiğiniz araç içi yüzeylerini gün içinde temizleyerek virüsleri arabanızdan uzak tutabilirsiniz.
Korona virüsün havada üç saate kadar ve yüzeylerde daha uzun bir süre hayatta kalabildiği bilinmektedir. Eğer siz de aracınızı korona virüsüne karşı dezenfekte etmek istiyorsanız uzman kadromuzdan yardım alabilirsiniz.
Ozonla Dezenfeksiyon Nedir?
Ozon en güçlü dezenfektanlardan birisidir. Ozon, klor ve türevlerinden 30-40 kat daha fazla dezenfeksiyon gücüne sahiptir. Ozonla dezenfeksiyon için gerekli olan yüzeyle temas süresi, klor temas süresinden 4-5 kat daha azdır.Ozon, mikroorganizmalar, patojenler, bakteriler ve virüslerin öldürülmesinde etkili olan dezenfektanlardan biridir.
Ozon jeneratörleri tarafından oluşturulan ozon, dezenfekte edilecek ortamın her köşesine rahatlıkla ulaşabilmektedir. Böylece araç içerisinde ulaşılamayan yerler bile dezenfekte edilmektedir. Ozonla dezenfeksiyon işlemi korona virüsten kurtulmak amacıyla güvenle uygulanabilmekedir.
Ozonla dezenfeksiyon işlemi farklı alanların dezenfekte edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ozonla dezenfeksiyonun yaygın olarak kullanıldığı mekanlar aşağıdaki gibidir;
- Ozonla dezenfeksiyon çeşitli iç mekanların dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır. Bunlar, evler, bodrumlar, depolar, ofisler, mağazalar, yüzme havuzları, soyunma odaları, oteller, hastaneler, klinikler vb. yerlerdir.
- Araç içlerinin dezenfekte edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Araç içinde mikrop, virüs ve bakterilerin öldürülmesi, araç içindeki sigara veya evcil hayvan gibi hoş olmayan kokuların giderilmesi, klimaların temizlenmesi amacıyla kullanılmaktadır.
- Ozonla dezenfeksiyon iç mekanlardaki nemin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca içme sularının da dezenfekte edilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
Ozonla Dezenfeksiyonun Uygulanabileceği İşyerleri Nelerdir?
Ozonla dezenfeksiyon işlemi her türlü iç mekan için uygulanabilmektedir. Ozonla dezenfeksiyon işleminden kısa sürede sonuç alınabildiği için özellikle işyerleri için doğru bir tercih olabilmektedir. Ozonla dezenfeksiyon işleminin yapılabileceği işletmeler aşağıdaki gibidir;
- Oteller, moteller, misafirhaneler ve konaklama hizmeti sunan bütün işletmeler ozonla dezenfeksiyon işlemini tercih edebilirler. Bu işletmelere gün içinde birçok insan girip çıktığı için bakteri ve virüsler buralarda hızlıca yayılabilmektedir. Ozonla dezenfeksiyon ile konaklama işletmelerine yayılan virüsler öldürülmektedir.
- Sağlık merkezleri, SPA salonları, güzellik salonları gibi bakım merkezleri ozonla dezenfeksiyonu tercih edebilirler. Ozonla dezenfeksiyon ile bu mekanlardaki kötü kokular giderilerek bakteri ve virüslerde öldürülmektedir.
- Muayenehaneler, diş klinikleri ozonla dezenfeksiyon işlemini kullanarak odaların hızlı bir şekilde dezenfekte edilmesini ve zararlı mikro organizmaların ortadan kaldırılmasını sağlayabilirler.
- Araç kiralama şirketleri ozonla dezenfeksiyonu tercih edebilirler.
Araç İçi Ozonla Dezenfeksiyon Nasıl Yapılır?
Ozon diğer dezenfektanlardan 30-40 kat daha güçlü bir dezenfektandır. Üstelik araç içindeki yüzeylere de hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Gaz biçimindeki yapısı sayesinde araç içindeki bütün alanlara nüfus etmektedir. Bakteri, mantar ve virüsleri öldürmektedir.
Ozon gazı, havadan daha büyük bir yoğunluğa sahiptir.Ozon tek ve çok hücreli organizmaları, yani bakterileri, virüsleri (COVID-19, korona virüsdahil) ve mantarları öldürmektedir. Uygulandığı alana 30-60 dakikada etki etmektedir.
Ozonla dezenfeksiyon işleminden sonra araç içerisindeki kötü kokular da giderilmektedir. Aracınızın içine bindiğiniz zaman herhangi bir alerjik sorun yaşıyorsanız ozonla dezenfeksiyon işlemi ile bu sorununuzu giderebilirsiniz.
Ozon, belirgin dezenfeksiyon ve oksidasyon etkisi olan güçlü bir reaktif gazdır. Bakteri, virüs ve mantarların % 99,9’unu başarıyla yok etmektedir. Ozonla dezenfeksiyon işlemi sırasında, mikropların, bakterilerin ve virüslerin hücre duvarları yırtılmakta, böylece başarılı bir şekilde mikroplar ve virüsler ortadan kaldırılmaktadır. Ayrıca klorlu temizleyicilerden daha etkilidir. Ozon gaz yapısı sayesinde el ile ulaşılamayan yerlere kolaylıkla ulaşabilmektedir. Araç içinde silemediğiniz ve dezenfekte edemediğiniz yerler bakteri ve mikrop yuvası olmaya devam etmektedir. Ozonla dezenfeksiyon ile ulaşılamayan yerlerdeki virüsler bile yok edilmektedir. Ozonla dezenfeksiyonun diğer bir avantajı ise, güçlü oksidasyon özelliği sayesinde, otomobilin iç kısmında meydana gelen sigara, evcil hayvan ve küf kokuları gibi rahatsız edici kokuları yok etmektedir.
Ozonla dezenfeksiyon işlemi korona virüsüne karşı araç sahiplerinin güvenle tercih edebileceği bir dezenfeksiyon işlemidir. Hızlı bir şekilde yayılan korona virüsüne karşı ozonla dezenfeksiyonu tercih ederek aracınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizde aracınızı ozonla dezenfekte etmek istiyorsanız ilaçlama firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Ozonla dezenfeksiyon işlemi sırasında ilaçlama uzmanlarımız ozon jeneratörü kullanarak araç dezenfekte işlemini gerçekleştirmektedir.
Ozon araç içerisindeki araba klimalarını, havalandırma sistemlerindeki hava milleri ve borularını, koltukları, paspasları, araç tavanı, bagaj içi gibi ulaşılması zor olan aracın tüm iç yüzeylerini dezenfekte etmektedir.
Ozonla Dezenfeksiyonun Avantajları Nelerdir?
Araçların iç kısımlarında insanlar, evcil hayvanlar hatta havadan bile taşınan milyonlarca parçacık ve patojen bulunmaktadır. Kumaş ve koltuklar araç içindeki kötü kokuları emerken, çocuk koltukları da bakteri ve alerjenleri kendisine çekmektedir. Ozonla dezenfeksiyon diğer araç içi dezenfeksiyon sistemlerine göre daha derin temizlik sağlamaktadır. Ozonla dezenfeksiyon ile klima sistemi içerisinde bulunan mikrop, bakteri ve virüslerin % 99’undan fazlasını öldürmektedir.
Ozonla dezenfeksiyon araç içindeki havanın kalitesini arttırmaktadır.
Ozonla dezenfeksiyon araç içindeki alerji problemleri azaltmaktadır.
Ozonla dezenfeksiyon aracın klima bakımına yardımcı olmaktadır.
Ozonla dezenfeksiyon işlemi araç içindeki yüzeylere zarar vermemekte ve kumaşları ağartmamaktadır.
Araç İçinde Hangi Bölümler Dezenfekte Edilmelidir?
Araç içleri özellikle direksiyonlar aslında hiç düşünülmediği kadar mikrop, virüs ve bakteriye ev sahipliği yapmaktadır. Hayatımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz araçların dezenfekte edilmesi sağlık açısından önemlidir.
Direksiyon simidi ve en çok dokunulan alanların dezenfeksiyonuna daha çok dikkat edilmelidir. İç ve dış kapı kolları dikkatlice dezenfekte edilmelidir. Anahtarlık bölümü, sinyal verme kolları, silecek sapları, vites topuzu pencere açma kapama aksanları, koltuk ayarlayıcıları da temizlenmelidir.
Klimalar ve klima ayarlama düğmeleri, müzik sistemi düğmeleri de dezenfekte edilmelidir. Bardak koyma yerleri ve diğer araç içi aksanları dezenfekte edilmelidir.
Arabalar dezenfekte edilirken halı, koltuk ve tavan döşeme gibi yumuşak yüzeyler de dezenfekte edilmelidir. Koltukların arka kısımları temizlik yaparken gözden kaçmaktadır. Bu alanlar da dezenfekte edilmelidir.
Araba içerisinde çocuk koltuğu var ise bu koltuktadezenfekte edilmelidir.
Toplu taşıma araçlarında ise koltuklar, tutunma yerleri ve araç içleri komple dezenfekte edilmelidir.
Araç İçi Klima Dezenfeksiyonu
Aracın iç sıcaklığının ve neminin etkin bir şekilde kontrol edilmesi için, klima sisteminin yıl boyunca sorunsuz bir şekilde çalışması gerekmektedir. Klima sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak için, klimanın periyodik kontrolünün ve dolumununyapılması gerekmektedir.Klima bakımı düzenli ve düzgün bir şekilde yapılmayan araçlarda sağlıksız havalar solunabilmektedir.
Araç kliması temiz ve soğuk yada sıcak havayı araç içinde dolaştırmaktadır. Araç klimaları kirlendiği taktirde klima tarafından ortama salınan kirli hava yolcuların sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Araç klimaları dış ortamdaki hava kirliliğinden ve hava durumundaki değişimlerden etkilenmektedir.Araç içinde yolculuk yapan kişilerin sağlığının korunması ve araç klimasının tam performanslı bir şekilde çalışması için araç klimaları her 10.000 km. de bir temizlenmelidir.
Özellikle taksi, dolmuş, minibüs, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarının araç klimalarının bakımını aksatmamaları gerekmektedir.
Ozonla Araç Klima Temizleme
Araç klima sistemlerindeki kir, özellikle alerjisi olan kişiler için, alerjik reaksiyonlara, göz tahrişine ve bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Araç klima sistemini temizlemenin en yaygın yolu ozonla dezenfeksiyondur. Ozon klordan neredeyse 40 kat daha verimli bir dezenfektandır. Ozonla dezenfeksiyon, çiçek polenindeki alerjenlerin yanı sıra, sigara dumanı, benzin, yağ gibi hoş olmayan kokuların giderilmesini sağlamaktadır.
Araçların içerisinde kirli klimalardan ötürü kötü havalandırma sistemlerine maruz kalmak uzun vadede insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Özellikle mantarlar tarafından istila edilen araç klimaları sağlık için oldukça zararlı olmaktadır. Mevsim geçişlerinde düşen bağışıklık sisteminin bu kirli havalandırmaya maruz kalmasıyla insanlar daha kolay hasta olabilmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda birkaç yıl temizlenmemiş klima havalandırma sistemlerine maruz kalan kişilerin solunum yolu hastalıklarına yakalanmalarına daha elverişli olduğu tespit edilmiştir. Düzgün filtrelenmemiş araç klima sistemleri insanlar için çok zararlı olmaktadır.
Mantarların istila ettiği araç klima sistemleri insanlarda burun akıntısına, öksürüğe ve göz sulanmasına neden olmaktadır. Daha uzun süre boyunca kötü bir havalandırma sistemine maruz kalınması durumda daha önemli hastalıkların meydana çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle alerjisi olan kişiler için temizlenmemiş araç klimaları daha büyük tehdit oluşturmaktadır. Mantar, küf, polen, akarlar gibi alerjenler, alerjik problemi olan kişilerin nefes alma kalitesini düşürmektedir.
Uzun süreli kirli klima havalandırma sisteminin solunması durumunda alt ve üst solunum yolu hastalıkları gelişebilmektedir. Mantar ve küf içeren kötü havanın aşırı solunması durumunda mantar pnömonisi gelişebilmektedir.
Temizlenmemiş klima içerisindeki mantar ve küf sadece solunum sorunlarına yol açmamaktadır. Aynı zamanda cilt enfeksiyonlarına da neden olmaktadır.
Peki mantar ve küf araç klima sisteminde nasıl oluşmaktadır? Araç klima sistemlerinin fanları tarafından emilen hava neme ve çeşitli kirlere maruz kalabilmektedir. Soğuk, sıcak ve kirli hava akar ve küflerin gelişimine elverişli ortamlar oluşturmaktadır. Klima sistemi içerindeki suyun yoğuşması sebebi ile hava kanallarında bakteri, mantar ve diğer mikro organizmalar rahatlıkla oluşabilmektedir. Küf kokuları da klima içerisinde bu mikro organizmaların gelişmesi sonucunda oluşturmaktadır.
Bazen araç içerisindeki klimaların kirlendiği anlaşılamamaktadır. Fakat eğer klimadan yoğun bir küf kokusu geliyorsa sorun da büyük demektir. Klima içerisinde oluşan mantarlar, bakteriler klima fanı tarafından tüm araç içine üflenilmektedir. Böyle bir sorunla karşı karşıya kalındığı zaman daha fazla vakit kaybetmeden araç klimaları temizletilmelidir. Eğer sizde aracınız kliması ile ilgili sorun yaşıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzman kadromuz araç klimanızı kısa bir sürede ozonla dezenfekte ederek sizlere araç içerinden ter temiz bir hava sunmaktadır.
Araç Klima Sistemi Ne Sıklıkla Temizlenmelidir?
Eğer kendi sağlığınızı düşünüyorsanız araç klima sistemleriniz mümkün olduğunca sık temizletmelisiniz. İnsan sağlığına tehdit oluşturan mikroorganizmaların büyümesini engellemek için klima sisteminizi yılda en az bir kez temizletmelisiniz. Araç klima sistemlerinizi sıklıkla temizletmezseniz aracınızın içinde hoş olmayan kokular oluşabilir hatta daha kötü bir olasılıkla kirli klima sistemleri sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyebilir.
Araç klima sistemlerinin kirliliğindeki en önemli belirtilerden birisi klima yerlerinden yetersiz hava akışının sağlanmasıdır. Aşırı derecede kir bulunan klimalardaki hava filtreleri havayı temiz filtrede olduğu gibi etkili bir şekilde filtreleyememektedir. Bunun sonucunda havalandırma deliklerinde kısıtlı hava akışı olmakta ve klima ısıtma yada soğutma kapasitesini tam olarak kullanamamaktadır. Araçlarda böyle bir durumun yaşanması halinde araç klima dezenfekte işleminin zamanı geldiği anlaşılmaktadır.
Arızalı bir klima sistemi, kabin filtresinde toz ve diğer kirleticilerin birikmesine neden olabilmektedir. Bu durumda, motora daha fazla yük binmekte ve araç içerisinde çeşitli arızalanmaların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.
Ozonla Araç Dezenfeksiyon İşleminin Faydaları Nelerdir?
Ozon araç içerisinde kullanılan diğer dezenfektanlardan daha etkili bir dezenfektandır. Bu dezenfektan işlemin faydaları aşağıdaki gibidir;
- Mikropları, bakterileri ve virüsleri tamamen ortadan kaldırmaktadır.
- Hastalık risklerini azaltmaktadır.
- Araç yüzeyine zarar vermemekte ve geriye kimyasal atık bırakmamaktadır.
- Araç içerisindeki küf ve mantarları da temizlemektedir.
Araba İçindeki Kötü Kokular Nasıl Giderilir?
Araç içlerinde klimadan kaynaklı yada sigara ve buna benzer sebeplerden kaynaklı kötü kokular oluşabilmektedir. Klima açılır açılmaz araç içerisinde garip ve küflü bir koku oluşuyorsa bu klima sistemindeki bir sorundan kaynaklanıyor demektir. Klimaların uzun süre temizlenmeden kullanılması dolayısı ile bakteri, küf ve mikroorganizmalar araç içindeki klimaların içerisinde büyümeye devam edebilmektedir. Klimanınsürekli maksimum kapasite ile çalıştırılması da ünitede fazla su birikmesine ve böylece bakterilerin üremesine neden olmaktadır.
Araç klima sisteminden kaynaklanan kötü kokuların giderilmesi amacıyla aerosol dezenfektan sprey kullanılabilmektedir. Aracın fanı ve kliması kapatılarak dezenfektan klima deliklerine püskürtülmektedir. Klima sistemindeki her bir deliğe dezenfektan püskürtülmelidir. Daha sonra araç kliması maksimum devirde çalıştırılmalıdır. Böylece dezenfektan klima sistemi içinde sirkülasyon yaparak dışarıya çıkacaktır. Yoğum küf ve mantarın oluştuğu klimalarda bu yöntem yeterli olmamaktadır. Sağlığınızı tehlikeye atmadan araç içindeki klimaları dezenfekte etmenin en iyi yolu profesyonel kişilerden yardım almaktır.
Araç içerisinde oluşan kötü kokuların diğer bir sebebi de hava filtrelerinin aşırı kirlenmiş olmasıdır. Hava filtreleri kir, toz, polenlerden dolayı hızlıca tıkanabilmektedir. Düzgün temizlenmemiş hava filtreleri klimanın her açılması ile araç içerisinde kötü kokuların oluşmasına neden olmaktadır. Eski filtreyi yeni bir filtre ile değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.
Araç klima sisteminde en iyi dezenfeksiyon yöntemi ozonla dezenfeksiyondur. Ozonla dezenfeksiyon ile araç içerisinde tamamen yeni bir hava oluşturulmaktadır. Ozonla dezenfeksiyon aracınızın klima sisteminde oluşan kötü kokuları ve mikroorganizmaları gidermektedir. Ozonla dezenfeksiyon sigara, hayvan, yemek kokuları, küf ve ter gibi kötü kokuları gidermektedir. Ozon kötü kokuları gidermek ve bakterileri, küfleri, polenleri ve mantarları araç içerisinden uzaklaştırmak için en iyi yoldur.
Dezenfeksiyon Hizmeti Sunduğumuz Araçlar
- Araba ve taksiler
- Araç kiralama firmaları ve şirket arabaları
- Minibüs ve dolmuşlar
- Şehir içi ve şehirlerarası otobüsler
- Metro ve tramvaylar
Araç İçerisinde Korona Virüs Dezenfeksiyonu Nasıl Yapılmaktadır?
Korona virüs sinsi bir şekilde hızlıca yayılmakta ve yüzeylerde 3-4 gün yaşayabilmektedir. Gün içerisinde sıklıkla kullanılan toplu taşıma araçları ve kişisel araçlar korona virüse karşı savunmasız kalabilmektedir. Araçları sık sık temizlemek korona virüse karşı alınacak en önemli tedbirdir. Sabunlu su veya çeşitli dezenfektanlar kullanılarak araç içleri dezenfekte edilebilmektedir. Fakat kişisel dezenfekte çalışmaları bazen etkili olmamaktadır. Araç içerisinde her yeri silmek mümkün olmamaktadır. Böyle durumlarda profesyonel destek almak daha yararlı olmaktadır. Araç içinde ulaşılamayan ve temizliği yapılamayan yerler korona virüsünü barındırmaya devam edecektir. Araç dezenfekte işleminde en akıllıca yol profesyonel bir destek almaktır.
İlaçlama firmamız korona virüse karşı EPA onaylı endüstriyel güçte dezenfektanlar kullanmaktadır.
Virüsün bulaşmış olabileceği her yer uygun şekilde dezenfekte edilmektedir.
İlaçlama kadromuz dezenfeksiyon işlemi sırasında koruyucu ekipman ve yüz maskesi kullanmaktadır.
İlaçlama firmamız ozonla dezenfeksiyon sistemi kullanarak araç içinde dezenfeksiyon işleminde maksimum yarar sağlamaktadır.
Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?
İlaçlama firmamızın kadrosu uzmanlık eğitimlerini tamamlamış ve uzun yıllar boyunca ilaçlama hizmeti vererek bu alanda uzmanlaşmışlardır. Firmamız her türlü ilaçlama işlemi için gereken malzemelere sahiptir.
Virüslerden ve mikroplardan korunmak için temizlik her zaman yeterli olamamaktadır. Araçların dezenfekte edilmesi virüslerden korunmak amacıyla en güvenli işlem olmaktadır. Dezenfeksiyon sırasında bazı özel dezenfektanlar ve ürünler kullanılmaktadır. İlaçlama firmamız aracınızdaki virüs, bakteri ve küf gibi patojen seviyelerini güvenli bir şekilde azaltmak için kanıtlanmış yöntemler kullanmakta ve aracınızı daha güvenli bir hale getirmektedir.
Araç dezenfeksiyon işlemimizde ilk önce buharlı temizleyiciler kullanarak aracı yüzeyindeki kirleri temizliyoruz ve buharın yüksek ısısı sayesinde birçok patojeni ortadan kaldırıyoruz.
Daha sonra, Klor Dioksit (CLO2) gazını araç içine püskürtüyoruz. Bu gaz arabalar için güvenlidir ve ortadan kaldırılması zor olanbakteriler ve virüsler için ölümcüldür. Ayrıca rinovirüs ve koronavirüs (MERS, SARS ve COVID-19 dahil) gibi yaygın virüsleri de ortadan kaldırmaktadır. Son olarak ozonla dezenfeksiyon işlemi ile aracınızdaki tüm patojenleri ortadan kaldırmaktayız. Ozon gazı, profesyonel kişiler tarafından doğru bir şekilde araç içine uygulandığı zaman virüs, bakteri ve mikropları yok etmektedir.
Eğer siz de aracınızı dezenfekte ettirmek istiyorsanız profesyonel kadromuz ile size yardımcı olmak için buradayız.
Araç dezenfeksiyon hizmetlerimiz arasında araç klima temizleme işlemi de bulunmaktadır. Araç klimalarını ozonla dezenfekte ederek klima içerisindeki küf ve mantarları ortadan kaldırmaktayız.
Otomobiller ve özellikle Filo araçları düzenli olarak temizlenmelidir. Kuru sis teknolojimiz hastalığa neden olabilecek patojenleri öldürmekte ve kötü kokuları ortadan kaldırmaktadır. Geleneksel temizlemenin aksine kuru sis uygulamamız normalde unutulan veya ulaşılması çok zor olan yerlere bile girebilmektedir. Kuru sis uygulamamız araba havalandırma deliklerine bile girmekte ve küf, mantar, bakteri ve virüsleri öldürmektedir.