İlaçlama Hizmetinde bir telefon kadar yakınız
Haşere İlaçlama ve ilaçlama hizmetimiz hakkında detaylı bilgiler almak için bize telefon ile ulaşabilirsiniz
HEMEN ARA!

Fumigasyon ilaçlama nedir? Tüm detayları

Fumigasyon ilaçlama nedir? Tüm detayları
Fumigasyon nedir?

İlaçlanacak olan malzemelerin bir poşet yada kaplama içerisine yerleştirilip ilaçlı gazlarla haşerelerin yok edilmesi yöntemidir.

Fumigasyon nasıl uygulanır?

Fumigasyon işleminde, öldürücü kimyasalları yapıda uzun süre tutmak için yapı tamamen hava almayacak şekilde çadırla kaplanmaktadır. Tahsis edilen sürenin sonunda çadır, ilaçlama yapılan yapıdan çıkartılarak kimyasalın ortamdan temizlenmesi sağlanmaktadır.
Fümigasyon işlemi, fumigasyon yapılan yapının tipine ve büyüklüğüne, öldürülmek istenilen haşere ve böceklerim tipine ve istila boyutuna ayrıca kimyasalın kullanıldığı sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir.
Fümigasyon işlemi sırasında, eğitimli ilaçlama uzmanları, ilaçlama işlemine başlamadan önce yapıyı çadırla kaplamaktadır. Kullanılan kimyasallar tüm yapı boyunca çatlaklara, boşluklara, ahşap aralarına ulaşarak yapının içinde bulunan tüm haşereler, böceklere ve böcek yumurtalarına etki etmektedir.
İlaçlama uzmanı, böcek ve haşereler için yeterli fumigant uygulandığını tespit ettikten sonra yapıyı saran çadırı kaldırmaktadır. Çadır kaldırıldıktan sonra fumigant havaya dağılacaktır. Bu işlemden sonra evin en az 6 saat havalandırılması gerekmektedir.
Hazırlık aşaması, ilacın uygulanması ve havalandırma işlemi, yapının büyüklüğüne ve dış ortam koşullarına bağlı olarak yaklaşık 24 ila 72 saat sürebilmektedir. Güvenlik nedenleriyle ilaçlama uzmanı evdeki her odayı hassas bir fumigant temizleme cihazı kullanarak test etmektedir.

İlaçlama Hizmetleri için firmamıza ulaşabilirsiniz;
GSM: 0553 557 90 95
Sabit Tel: 0216 397 04 79
Whatsapp: 0553 557 90 95

Fumigasyon nasıl yapılır?

İlaçlama uzmanlarımız, evinizdeki yada işyerinizdeki haşere sorununuzdan kurtulmanız için ilk önce fümigasyonun gerekli olup olmadığını belirleyecektir. Daha sonra kullanılan ilaçların daha uzun süre evde kalması ve daha etkili olması için evinizin üzerine büyük bir ilaçlama çadırı yerleştirecektir.
Bu hazırlık aşamasından sonra kimyasal ilaçlar yapıya salınmaktadır. Uzmanlarımız, evinizin hava koşullarına ve kübik görüntülerine dayanarak fumigantı hassas bir şekilde ölçmektedirler. Fümigant, tüm haşere istilasının yok edilmesi için yapı boyunca her yere nüfuz etmektedir. Fumigasyon sırasında kullanılan kaçak dedektörleri, yapının içinden sızabilecek gazları izlemek amacıyla kullanılmaktadır.
Fümigasyon işlemi böcekleri ve diğer zararlıları yok etmektedir ancak mobilyalara, giysilere, halılara veya evinizin veya iş yerinizin diğer alanlarına zarar vermemektedir. Firmamızın kullandığı fumigantlar herhangi bir kalıntı bırakmamaktadır.
Fümigasyon işlemi tamamlandığında, uzmanlarımız fümigantı serbest bırakmak için yapının etrafındaki çadırı kaldırmaktadır. İlaçlama uzmanlarımız, yapı içindeki havanın tamamen temizlendiğinden emin olmak için havalandırma işlemini dikkatlice takip etmektedir. Siz ve aileniz evinize döndüğünüzde, evinizi istila eden zararlıların tamamen yok edildiğini bilerek rahatça nefes alabilirsiniz.

Fumigasyon yapılırken dikkat edilmesi gerekenler?


• Fümigasyon işlemi sırasında yapının her tarafı çadır ile sarılacağı için hava durumu ilaçlama için ön şart olmaktadır. Yağmur ve şiddetli rüzgarlar fumigasyonu olumsuz yönde etkileyebilir.
• Yiyecekler ve evcil hayvanların mamaları, ilaçlar ve tüm gıda ürünleri (buzdolabı ve dondurucudaki ürünler dahil) hava sızdırmaz plastik, cam yada metal şişelere, kutulara yada kavanozlara konulmalıdır.
• Açılmamış ve orijinal paketinde duran konserve tarzı öğelerin poşetlenmesine gerek yoktur.
• Poşet ve / veya karton kutularda paketli olarak bulunan kuru gıdalar yapının içinden çıkartılmalı yada korumak için çift poşet kullanılmalıdır.
• Hasar görmemesi açısından yapı içindeki bitkiler açık alanı çıkartılmalıdır.
• Yapının etrafındaki çalılıklar, yapının çadırla sabitlenmesini engellememesi açısından ilaçlama öncesinde kesilmelidir.
• Fümigasyon yönteminden bir gün önce, doğalgazın kapatılması gerekmektedir.

Gemi Ambarı Fumigasyonu;

Gemide taşınan ürünlere haşere ve mikrop bulaşmaması için tüm geminin temiz olması gerekmektedir. Gemi fümigasyonunda, bir gemi ambarının (dolu ya da boş olsun) ya da geminin kendi üst yapısındaki belirli alanlarının ilaçlama işlemden geçirilmesini içermektedir.
Gemi taşımacılığı ülkeler arası kargo taşımacılığında en çok tercih edilen taşıma türü olmaktadır. Farklı ülkelerden alınan yada ülkelere taşınan kargolarda bazı zararlıların gemi içerisini istila etmesi söz konusu olabilmektedir. İhracatla birlikte, gemi içerisine yüklenecek mallar, yüklemeden önce temizlik ve böcek faaliyeti açısından denetlenmelidir. Herhangi bir haşere aktivitesi bulunması durumunda, fümigasyon tedavisi gerekebilmektedir.
İlaçlama firmamız, malların ithalatı ve ihracatında zorunlu olabilecek özel gemi ilaçlama hizmetleri sunmaktadır. Yılların verdiği tecrübemiz ve eğitimli teknisyenlerimiz ile, en yüksek kalitede fümigasyon hizmeti almak için bizi hemen arayabilirsiniz.

Konteyner Fumigasyon

Dünyadaki en popüler kargo taşımaclığı sistemi gemilerle beraber konteynerlerın ülkeler arası taşınmasıdır. Konteyner fümigasyonu, böceklerin, haşerelerin ve hastalıkların konteynerların taşınması yayılmasını engellemek amacıyla tercih edilmektedir. Konteynerların çoğunluğu gaz sızdırmadığı için fumigasyon işlemi de kanteynerler içinde rahatlıkla uygulanmaktadır.
Konteynerler normalde iki boyutta olmaktadır.
• 6 metre (33,2m3) konteynerler.
• 12 metre (67,7m3) konteynerler.
Konteyner fumigasyonun iki yolu bulunmaktadır:
Basınç Testi – Basınç testi fümigasyonu, konteynerin basınç değerinin test edilmesini içermektedir. Konteyner belirlenen süre boyunca gaz sızdırmazsa, konteyner “Gaz Sıkı” olarak sınıflandırılmaktadır. Sızdırmazlık testini geçen konteynerlara çadır örtmeden fumigasyon yöntemi uygulanmaktadır.
Şeritli Fümigasyon – Şeritli fümigasyon, gaz sızdırma testini geçemeyen konteynerler için kullanılmaktadır. Konteyner çadır ile kaplanır ve fumigasyon işlemi gaz sızdırmazlığı elde edildikten sonra uygulanmaktadır.
Fümigasyon işlemi konteynerın içeriğine göre değişmektedir.
Bazı durumlarda, malların yüklenmesinden önce konteyner boş iken fumigasyon yapılmaktadır. Bununla birlikte, en yaygın olarak yapılan işlem, kargo doldurma işlemi tamamlandıktan ve kabın kapısı kapatıldıktan sonra fümigasyon işleminin uygulanmasıdır. Bu fümigasyon işleminde, fümigasyon için kullanılan gazlar konteynerın içinde dolaştığından daha etkili olmaktadır.

Silo ve Depo Fumigasyonu

Silo fumigasyonu fazla miktarda tahıl ürünü söz konusu olduğunda, ürününün depo içinde saklanması aşamasında ürünün korunması için en etkili yöntemlerden biri olmaktadır. Silo sağlığı, fumigasyon etkinliğini doğrudan etkilemektedir. Bunun için her mevsim hasat zamanından önce siloların kontrolü ve yapısal denetimleri yapılmalıdır.
Depolar, farklı türdeki ürünlerin ve malların depolanması için daha fazla esneklik sağlamaktadır. Bir depoda yapılacak olan fumigasyon işlemi depoda bulunan ürünlerin özelliklerine göre değişmektedir. Depolarda böcek türlerine rastlanıldığı takdirde fumigasyon yöntemi ile bu zararlılar kolayca ortadan kaldırılmaktadır.
Buğday ve diğer kuru yiyecekler hasattan sonra depolanır ve paket ve işlenmeleri için silolarda bekletilmektedir. Bu tür gıdaların her zaman böcek istilası ile karşı karşıya kalma tehlikesi bulunmaktadır. Tahıl böcekleri, güveler ve diğer haşereler hızlı bir şekilde siloları ve depoları istila edebilmektedir. Sonuç olarak ürünler zarar görmekte ve insan sağlığını tehlikeye atacak ortamlar oluşmaktadır. Zararlı böcek kontrolünün en etkili yöntemi fumigasyon uygulamasına dayanan ilaçlama yöntemidir. Bu yöntemde böceklerle birlikte larvalar ve yumurtalar da öldürülmektedir.

Silo fümigasyonunun faydaları;

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün raporuna göre, dünyada gıda ürünlerinin neredeyse üçte biri her yıl bozulmakta veya israf edilmektedir. Ürün kayıplarının büyük bir kısmı haşere sorunlarından kaynaklanmaktadır. Silo ve depo fümigasyonu, tahıllardaki zararlı böcek istilasını kontrol etmek ve bu zararlıları ortadan kaldırmak için etkili bir çözüm olmaktadır. Silo ve depo fumigasyonları, düşük bir maliyetle büyük miktarda ürünün bir anda işlem görmesini sağlamaktadır.
Silo ve depo fümigasyonunun diğer faydaları:
• Zaman kazandırmaktadır.
• Maliyet ve gıda israfını azaltmaktadır.
• İşletmenizin katı gıda kurallarına uymasına yardımcı olmaktadır.

Değirmen ve Gıda İşleme Makinelerinde Fumigasyonu

İşyerlerinin türü veya büyüklüğünden bağımsız olarak, böcekler, kemirgenler, kuşlar ve diğer haşerelerin kapalı yapılarda ortaya çıkması her zaman sorun oluşturmaktadır. Bu zararlılar işyerlerinde gelir kayıplarına yol açmaktadır. Böcek ve haşereler un fabrikalarını kolaylıkla istila edebilmektedir. Değirmenlerde üretilen unlarda böceklerin ortaya çıkması hem tüketicinin sağlığına zarar vermektedir hem de itibar kaybına yol açmaktadır. Sizde gıda işleme makinelerinizde böcekler, haşereler, güveler veya tırtıllarla uğraşıyorsanız fumigasyon yöntemi ile bu sorununuzdan kolayca kurtulabilirsiniz.
Gıda endüstrisinde haşere kontrolüyle uğraşırken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. İlk olarak amaç, tesisteki ürünün bütünlüğünü korurken zararlıların tesisten uzaklaştırılmasını sağlamaktır.

Gıda işleme makinelerinin fumigasyonunun düzenli ve periyodik olarak yaptırılması, makine kanallarının ve fabrika odalarının içindeki zararlı istila seviyesini ortadan kaldırmaktadır. Düzenli ve periyodik olarak fumigasyon yaptırılmadığı taktirde, makinelerin ve boru hatlarının içinde işlenen yiyeceklere çeşitli mikroorganizmalar bulaşabilmektedir.
Un ve diğer gıda işleme fabrikalarındaki böcek ve haşerelerin kontrolü, zararlı mikroorganizmaların neden olduğu gıda kaynaklı hastalıkların bulaşmasını en aza indirmek ve ürününüzün bütünlüğünü korumak için esastır. Gıda işletmenizdeki zararlıları kontrol etmek için firmamızın uzmanlarından yardım alabilirsiniz.

Çadır Altı Fumigasyon

Çadır altı fumigasyon yönteminde ilaçlanacak materyal düz bir zeminin üstüne yerleştirilmektedir. Materyalin etrafı özel olarak imal edilmiş örtüler ile tamamen kaplanmaktadır. Ayrıca ilaçlanması gereken ağır malzemeler olduğu zaman da bu yöntem tercih edilmektedir. Materyal yerinden kaldırılmadan bulunduğu ortamda kolayca ilaçlanabilmektedir. Çadır altı fumigasyon yöntemi ahşap, palet ve kutuların ilaçlanması amacıyla kullanılmaktadır.
Paletler, tahta kasalar ve diğer paketleme malzemeleri için fumigasyon yöntemi kullanılmaktadır. Bu tür paketleme malzemeleri çeşitli böcekleri, larvaları ve hastalıkları taşıyabilmektedir. Termitler ve tahta kuruları özellikle ahşap paketleme malzemelerini istila etmektedir. Bu gibi durumlarda çadır altı fumigasyon yönetmi ile paketleme malzemelerini istila eden zararlılardan kurtulunmaktadır.

Fumigasyon Yönteminde Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?

Evinizde yada işyerinizde bulunan her türlü böcek ve haşere türü için ilaçlama uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz. Uzmanlarımız yapınızı durumunuzu inceleyerek sorununuz için size en etkili yöntemi önermektedir. Fümigasyon hizmeti gerektiren bir haşere türü yapınızı işgal etmiş ise uzmanlarımız fumigasyon hizmetlerine nasıl hazırlanacağınızla ilgili ayrıntılı talimatlar da dahil olmak üzere size yardım edecektir.
Fümigasyon hizmetleri böcek istilaları için gerekli olmaktadır ve bazı zararlıları yok etmenin en etkili yoludur. Karşılaştığınız böcek ve haşere istilalarında uzmanlarımızla görüşerek her türlü bilgiyi edinebilirsiniz.

Fimugasyon ve Böcek Türleri

Fümigasyon yöntemi en çok yapıları istila eden termitlerden kurtulmak amacıyla tercih edilmektedir. Bununla birlikte, pire, keneler, tahta kuruları, güveler gibi diğer böcek türleri üzerinde de etkili olmaktadır. Ayrıca ambar zararlıları ( yumurta, larva, milf, pupa vb.) ve diğer zararlı etmenleri ( nematod, mantar, bakteri vb.) öldürmek amacıyla da kullanılmaktadır.
Fümigasyon Çeşitleri
• Çadır altı fumigasyon
• Değirmen ve gıda işleme makinelerinin fumigasyonu
• Silo ve depo fumigasyonu
• Konteyner fumigasyonu
• Gemi ambarı fumigasyonu

Figumasyon Yönteminin Avantajları

• Diğer ilaçlama yöntemlerinin etki edemediği böcek, haşereler, böcek yumurtaları gibi zararlılar üzerinde etkili olmaktadır. Diğer böcek ilaçlarının çoğunun erişemediği yerlere kullanılan kimyasallar ulaşabilmektedir.
• Atık böcek ilacı kullanılamadığı için kullanımı daha güvenli olmaktadır. İlaçlanan alanda kalıntı bırakmamaktadır.
• Tekrarlanan ilaçlama yöntemleriyle karşılaştırıldığında çok daha ekonomik olmaktadır.
• Ürünlerde ve yapılarda sıfır böcek toleransı sunmaktadır.

06 Kasım 2019
Fumigasyon ilaçlama nedir? Tüm detayları için yorumlar kapalı
1.586 kez görüntülendi
Translate »
Whatsapptan Ulaş
Tıkla Ara